суботу, 13 січня 2018 р.

Директори шкіл та садочків проходитимуть конкурсний відбір на посаду

На найближчих засіданнях сесії міської ради Кропивницького депутати можуть розглянути проект Порядку призначення керівників комунальних закладів освіти. Проект документу був оприлюднений на сайті ради напередодні Нового року, 26 грудня, і після затвердження матиме тимчасовий характер.
Про це ТРИБУНА повідомляє з посиланням на центр медіарозслідувань Прозоро.
Відповідно до розробленого порядку, посаду директора школи чи садочка зможе займати особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра та стаж педагогічної роботи не менше 3 років, а також має організаторські здібності, фізичний і психічний стани, що не перешкоджатимуть виконанню професійних обов'язків.
З кандидатами, які пройшли конкурс на керівну посаду в закладі, підписуватимуть контракт терміном на 6 років. У разі якщо кандидат вперше призначається на посаду директора освітнього закладу, договір з ним укладатимуть тільки на 2 роки. У будь-якому випадку керування закладом не зможе тривати більше двох строків підряд. Після завершення каденцій директор зможе претендувати на аналогічну посаду в іншому закладі або ж лишитись працювати у своєму, однак на іншій посаді.
Сам же конкурс на посаду директора школи чи дитсадка оголошуватимуть за місяць до початку прийому заяв. Оголошення управління освіти планує розміщувати на своєму офіційному сайті, у ЗМІ та на сайті закладу, де є вакансія директора. Кандидат на посаду повинен буде подати пакет кваліфікаційних документів, мотиваційний лист, перспективний план розвитку закладу і виконати тестові завдання, суть яких у Порядку не прописана. Конкурсний відбір, згідно з проектом документу, зможуть проводити представники управління освіти, трудового колективу, громадського об'єднання батьків учнів закладу освіти, громадського об'єднання керівників закладів освіти міста, міських організацій профспілок освіти та депутати міської ради. За якими критеріями визначатимуть переможця теж Порядком не визначено.
У разі прийняття документу розроблений Порядок діятиме до прийняття Міністерством освіти і науки України Типового положення про конкурс на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Освіта Кіровоградщини